مشخصات مجاهد شهید حسن رحیمی
محل تولد: قم
سن: ۲۸
محل شهادت: تهران
تاریخ شهادت: ۱۳۶۱
مجاهد شهید حسن رحیمی سال۱۳۳۳ در شهر قم متولد شد. دانشجوی رشته الهیات بود. او سالها قبل از سقوط دیکتاتوری سلطنتی، فعالیت سیاسی خود را بر علیه رژیم شاه خائن آغاز کرده بود و به عنوان یکی از فعالترین دانشجویان مبارز دانشگاه مشهد در راه اندازی حرکتهای اعتراضی دانشجویی، تشکیل کتابخانه و هسته های مطالعاتی، برپایی برنامه های جمعی مثل کوهنوردی و... نقش ارزندهای داشت.
در مسیر همین فعالیتهای مبارزاتی و به دلیل سمپاتی شدیدی که نسبت به مجاهدین خلق داشت در ارتباط با گروه والعصر که متشکل از گروهی از دانشجویان هوادار سازمان بود قرار گرفت و پس از دستگیری و طی دوران زندان تحت تعلیمات مستقیم و آموزشهای ایدئولوژیک سیاسی مجاهدین قرار گرفت و خود با پشتکار قابل توجهی که داشت، به خوبی از این فرصت در جهت کسب ارزش های انقلابی و صلاحیتهای هرچه بیشتر تشکیلاتی استفاده نمود.
طی سالهای۵۵ و ۵۶ که دوره محکومیت ۹ساله خود در زندانهای شاه خائن را طی میکرد، مبارزه انقلابی خود را در صفوف مجاهدین خلق آغاز کرد.
سال ۵۷ از زندان آزاد شد و بلافاصله با سازمان ارتباط برقرار نمود. پس از پیروزی قیام، مدتی در جنبش ملی مجاهدین مرکز قم فعالیت میکرد. ستاد مجاهدین در قم از اولین مراکزی بود که در همان هفتههای اول تشکیل آن به طرز وحشیانهای مورد تهاجم مزدوران ارتجاع قرار گرفت. ادامه فعالیت علنی مجاهدین در شهر قم با توجه به ویژگیهای خاص آن هوشیاری، صبر، استقامت و جدیت و پشتکار ویژه ای را طلب میکرد. مجاهد شهید حسن رحیمی در آن دوران نیز با جدیت و استواری قابل تحسینی در برابر تمام فشارها، آزار و اذیتهای رذیلانه ارتجاع مقاومت کرد و به خوبی از عهده انجام مسئولیتهای خود در آنجا بر آمد.
حسن پس از چندی به تهران آمد و به عنوان یکی از اعضای هیئت تحریریه نشریه مجاهد مشغول به کار شد و مسئولیت تهیه و تنظیم مقالات کارگری نشریه را به عهده داشت. پس از آنکه انتشار نشریه بازوی انقلاب در دستور کار نهاد کارگری قرار گرفت ، مجاهد شهید حسن رحیمی، به عنوان مسئول این ارگان، فعالیت خود را در نهاد کارگری آغاز کرد و نقش ارزندهای در راه اندازی و ارتقاء کیفیت این نشریه ایفا نمود. به طوریکه پس از مدتی نشریه بازوی انقلاب مورد استقبال گسترده کارگران مبارز میهن مان قرار گرفت. چراکه فیالواقع تنها نشریه کارگری بود که مطالب آن با الهام از ایدئولوژی توحیدی و ضد استثماری و از بطن جمعبندی مبارزات روزانه و مسائل مبتلا به کارگران بیرون آمده و با زبانی ساده به توضیح و تشریح مسائل و ارائه رهنمودهای لازم به کارگران میپرداخت.
حسن تا انتشار آخرین شماره بازوی انقلاب مسئولیت آن را به عهده داشت. پس از سی خرداد۶۰ و آغاز نبرد مسلحانه انقلابی مجاهدین او نیز پا به صحنه این نبرد دورانساز گذاشت.
او مسئول نظامی تیمهای عملیاتی منطقه شرق تهران بود. کیفیت و بازدهی بالای تیمهای تحت فرماندهی مجاهد شهید حسن رحیمی به حدی بود که پس از مدتی علاوه بر منطقه شرق تهران، برخی دیگر از مناطق را نیز تحت پوشش عملیاتی خود قرار دادند. توان بالای فرماندهی حسن در کنار دیگر ویژگیهای برجسته انقلابی او چون پاکباختگی و حل شدگی تشکیلاتی و نظم و ریزبینی در کارها، از او فرماندهی توانا و مجاهدی ارزنده ساخته بود. سرانجام مجاهد شهید حسن رحیمی بیدهندی با کارنامهای درخشان از سالها مبارزه انقلاب و تلاشی بیوقفه در جهت انجام مسئولیتهای خود آخرین آزمایش خود را نیز پیروزمندانه پشت سر گذاشت و پس از ساعتها نبرد با پاسداران جنایتکار خمینی جلاد در شامگاه ۱۲اردیبهشت ۱۳۶۱ در کنار تعدادی دیگر از همرزمان مجاهد به شهادت رسید.
مریم رجوی: آنها پرچمداران و اثباتکنندگان ارزش فدا و صداقتاند.
گفتند مرگ بر خمینی و بر سر این شعار صدق ورزیدند و قیمت دادند.
با ما در کانال تلگرام پیشتازان راه آزادی ایران همراه باشید